Headerbild

KlubbenOnline support

Nyheter och support från KlubbenOnline

Domän

När ni registrerat er förening hos oss får ni en så kallad subdomän, till exempel:
sollefteaskidor.klubbenonline.se

Det är sedan möjligt att byta till en egen domän, till exempel:
sollefteaskidor.se

För att kunna använda en egen domän måste ni först äga en domän via ett domänombud, till exempel loopia.se eller one.com.

Ställ in en egen domän

För att kunna ställa in en egen domän måste ni peka om den hos ert domänombud.

Följande inställningar måste anges:

1. Hos ert domänombud

Ändra A-record från "dindomän.se" (står ibland som @) till IP-nr: 46.21.106.215

Ändra CNAME-record från "www.dindomän.se" till dns.klubbenonline.se

2. Hos KlubbenOnline

Ange er egen domän i fältet "Egen domän". Ange endast domännamnet, utan "www" eller "http".

Ställ in en egen subdomän

Om ni vill använda en subdomän under er egen domän anger ni endast följande inställningar:

1. Hos ert domänombud

Ändra CNAME-record från "subdomän.dindomän.se" till dns.klubbenonline.se

2. Hos KlubbenOnline

Ange sedan subdomän.dindomän.se i fältet "Egen domän". Ange endast domännamnet, utan "www" eller "http".

Guide för domänombud

Att peka om domäner kan ibland vara lite trixigt. Här har vi samlat guider från olika leverantörer för att hjälpa till.

Om ni använder Loopia finns en mer detaljerad guide här.

Om ni använder One.com finns en mer detaljerad guide:
här för A-record och här för CNAME-record.

KlubbenOnline startsida